Sunday, December 11, 2011

KREP/CIRIFTA


Bugün öğleye doğru acı acı çalan telefonla ailecek irkildik, bu uzun çalış bir hoşgeldin ziyaretinin habercisiydi. Kahvaltıdan yeni kalkmış olan biz hemen etraftaki pılımızı pırtımızı toplayıp acilinden bir menü oluşturmaya koyulduk. Nitekim bir saat sonra bu sefer kapımız aynı acılıkta çalmaya başladı. Günümüzün geri kalanını mutfakla misafir odası arasında mekik dokuyarak geçirdik. Peki bunun sırrı neydi, bize bu enerji nereden gelmişti? Nefeslerinizi tuttuğunuzu hisseder gibiyim:) ve sizi daha fazla bekletmiyorum zaten yukarıdaki resimden de her şey anlaşılıyor, Krep arkadaşlar k-rep!!!O güzelim kahvaltınızı sağlıklı ve hafif olmaktan birkaç yüz kalori uzaklaştıran o mucizevi birleşim, ananemin deyimiyle -ki o da bağımlısıdır- cırıfta.Tabi biz evropa görmüş insanlar olarak bu kelimeyi kullanmaktan imtina edip ona havalı adıyla sesleniyoruz: Lö krepp:))
Şu da tarifi,

1 su bardağı un/ a glass of flour
1 su bardağı süt/ a glass of milk
yarım su bardağı su/ half a glass of water
2 yumurta/ two eggs
yarım çay kaşığı karbonat/ half teaspoon of baking soda
yarım çay kaşığı tuz / half teaspoon of salt

iyice çırpılır, ısıtılmış tavaya her seferinde bir kepçe olmak üzere dökülür altlı üstlü pişirilir. Pişirmeden önce tavaya az miktarda yağ katabilirsiniz. Çok çabuk piştiği için tavada yalnız bırakılmaya gelmez, aman dikkat!
Bunu tatlısı olur tuzlusu olur her türlü kahvaltılıkla tüketebilirsiniz ya da üşengecin gerçekten keyifli olduğu zamanlarda pişirdiği le sebze dö krep haliyle de tadabilirsiniz. Onun tarifi de bilahare... cidden yoruldukk ama.
Bon Appetit!











No comments: